• Portada >
  • Article >
  • Les Santes del 79. L'any que ens va empaitar la Momerota

Publicació

Les Santes del 79. L'any que ens va empaitar la Momerota

Les Santes del 79

Recull bibliogràfic. Les Santes del 79. L'any que ens va empaitar la Momerota.

L’objectiu d’aquesta guia és commemorar la celebració de 40 anys de la renovació de Les Santes i del naixement de la Momerota i posar en valor la iniciativa popular i la participació ciutadana que va impulsar la innovació la Festa Major. Amb l’arribada del primer ajuntament democràtic l’any 1979 es va fer una invitació oberta a la ciutadania amb l’objectiu de crear una comissió de Festa Major. Moltes entitats i associacions es van unir amb un sol objectiu, innovar la festa major.  Un repte apassionant que havien impulsat entre 1975 i 1979 un grup de joves del Foment Mataroní amb l’eslogan “Les Santes: fem-ne festa major” que reclamaven adaptar un model de festa popular i participativa.

Fruit de la iniciativa popular es va gestar la Momerota. El 25 de juliol de 1979 es va presentar el secret més ben guardat de la festa, la Momerota, que s’havia incubat d’amagatotis gràcies a la implicació i aportació voluntària. Una figura amb cap de bou i cos de mulassa amb un nom estrafolari que representa aquesta nova visió de la festa major, les noves Santes, ressorgides gràcies a la participació i la implicació de la ciutadania, per voluntat del nou consistori municipal.

Les Biblioteques de Mataró realitzen l’edició de la Guia de recursos literaris núm. 38: Les Santes del 79. L'any que ens va empaitar la Momerota.
Les Santes del 79. L'any que ens va empaitar la Momerota
Data publicació: 10.07.2019