• Portada >
  • Agenda >
  • La Nau Gaudí acull la presentació del projecte que portarà a set artistes de Mataró a exposar a Nova York

Notícia

La Nau Gaudí acull la presentació del projecte que portarà a set artistes de Mataró a exposar a Nova York

Foto de família amb tots els participants al projecte

Dimecres 6 de febrer es va presentar a la Nau Gaudí de Mataró l’exposició “Artistes de Mataró de la Col·lecció Bassat exposen a Nova York”, que del 7 al 31 de març es podrà veure a l’Insituto Cervantes de Nova York. Aquesta és una iniciativa impulsada per Lluís Bassat i produïda pel Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró.

Lluís Bassat va exercir de mestre de cerimònies i va explicar com s’ha aconseguit que per primera vegada la ciutat de Mataró exposi conjuntament a Nova York. La comissària de l’exposició i directora del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, Núria Poch, i el crític d’art Pere Pascual van parlar dels artistes que participen del projecte i de la qualitat de les obres que han creat per a l’ocasió.

El públic va poder veure en exclusiva les obres de Josep M. Codina, Rosa Codina-Esteve, Jordi Prat Pons, Josep Serra, Perecoll, Marc Prat i el fotògraf Ramon Manent abans que aquestes marxin cap a la ciutat nord-americana.  

A l’Insituto Cervantes, situat al cor de Manhattan, s’exhibiran 11 peces. Són teles del mateix format (100 x 81 cm) algunes presentades en format vertical i d’altres en horitzontal. Tots els artistes estan representats a la Col·lecció Bassat.

L’acte es va clausurar amb la intervenció de l’alcalde, David Bote, i la regidora de Cultura, Núria Moreno, que van destacar el potencial artístic de la ciutat i que aquest projecte s’inclou dins el Pla Estratègic Mataró 20/22 amb l’objectiu de posar en valor la ciutat de Mataró al món.

La mostra és possible gràcies al compromís i la implicació per part de tots els implicats que no reben cap remuneració per la seva participació en el projecte.

L’aportació de Ramon Manent a l’exposició serà a través de dues imatges de la Nau Gaudí que servirà per mostrar la primera obra d’Antoni Gaudí al cor de Manhattan.

Quan s’acabi l’exposició les obres seran donades a l’Instituto Cervantes.


Sobre el Consorci

El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament de Mataró i la Fundació Privada Carmen i Lluís Bassat, va constituir-se l’any 2009 amb la finalitat de difondre i exhibir la Col·lecció Bassat, així com contribuir a la conservació, l’estudi, l’exposició i l’adquisició d’obres d’art contemporani, amb una atenció especial per l’obra d’artistes catalans o relacionats amb la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme. La seu s’ubica a la Nau Gaudí.

Les obres de la Col·lecció Bassat constitueixen un dels fons més representatius de l’art català de la segona meitat del segle XX. Des dels seus inicis, l’any 1973, la col·lecció no ha parat de créixer, reunint peces d’artistes de prestigi internacional i recuperant el nom de figures menys conegudes amb la voluntat de reivindicar la seva obra i de reconèixer la seva trajectòria.

 
La Nau Gaudí acull la presentació del projecte que portarà a set artistes de Mataró a exposar a Nova York
Data publicació: 07.02.2019