• Portada >
  • Agenda >
  • La Fira de Tardor i l’Exposició de Bolets ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

Notícia

La Fira de Tardor i l’Exposició de Bolets ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada

cartell bolets

El proper cap de setmana, el 5 i 6 de novembre, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Fira-mercat de Tardor i la 32a Exposició de Bolets del Maresme. Les dues activitats giren al voltant dels productes de temporada d’aquesta època de l’any.

32a Exposició de Bolets del Maresme

L’exposició de bolets del Maresme arriba enguany a la 32 edició mostrant les diferents espècies que es poden trobar actualment al Maresme, en una carpa instal·lada a la plaça de l’Ajuntament del 5 a l’11 de novembre. La mostra, que calcula exposar un centenar de bolets que es troben als boscos del Maresme, té l’objectiu de difondre el coneixement d’aquests organismes i el seu paper dins el medi natural i, sobretot, aprendre a respectar-los. L’any passat, 7.300 persones van visitar els bolets de la carpa.

La mostra començarà el dia 5 de novembre al matí amb la tradicional sortida a buscar bolets que formaran part després de l’exposició.

Per cinquè any consecutiu, l’exposició de bolets frescos també inclourà la seva versió virtual amb les imatges compartides pels boletaires.

De dilluns a divendres, diversos grups escolars faran visites guiades a l’exposició i també realitzaran tallers sobre el tema. Els tallers es faran a Can Serra. Museu de Mataró (El Carreró, 17), del 7 a l’11 de novembre, i a Can Boet. Centre de Patrimoni Arqueològic i Natural (carrer de Pablo Iglesias, 83), del 21 al 25 de novembre.

Relacionat amb l’exposició, el diumenge 27 de novembre a les 12 h a Can Boet tindrà lloc l’activitat familiar “Esclats de vida a la tardor: els bolets?” per conèixer el paper vital dels bolets dins els boscos del Maresme.

Totes les activitats són gratuïtes excepte els tallers per a les escoles que tenen un preu de 3 euros, i són les següents:

 -Per Infantil: “Els bolets de ben a prop”

-Per Primària: “La diversitat en el món dels bolets”

-Per Secundària: “Iniciació a la micologia”

L’any 1979, la llavors Secció de Ciències Naturals del Museu de Mataró, ara Delegació de la Serralada Litoral Central, presentava a les seves sales la 1a edició d’aquesta mostra que pretén ser representativa de la diversitat de bolets del Maresme.

Fira-mercat de Tardor

Una quarenta d’expositors oferiran bolets, formatges, mel, embotits, coques, xocolates, castanyes, sabons naturals, titelles, bijuteria, cuir i minerals, entre d’altres productes, als ciutadans i visitants. A més de les parades, que estaran obertes de 10 h a 21 h, s’han programat activitats complementàries dirigides al públic familiar com tallers gastronòmics, tallers creatius de manualitats, d’aprenentatge sobre el món rural i l’horta i també un espectacle de màgia.

La Fira-mercat de Tardor 2016 està organitzada per Esdeveniments 7 vetes amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró.

 

 
La Fira de Tardor i l’Exposició de Bolets ompliran la plaça de l’Ajuntament d’activitats i productes de temporada
Data publicació: 02.11.2016