• Portada >
  • Agenda >
  • La Biblioteca Pompeu Fabra celebra els seu 21è aniversari amb una programació especial

Notícia

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra els seu 21è aniversari amb una programació especial

club del llibre

La Biblioteca Pompeu Fabra celebra el seu 21è aniversari amb un seguit d’activitats literàries per a totes les edats i gustos. L’activitat més destacada serà la nova edició del Club del Llibre que enguany vol retre un homenatge a l’escriptor Manuel de Pedrolo en l’any del centenari del seu naixement. L’acta  tindrà lloc al Teatre Monumental dijous 29 de novembre a les 19 h.

El Club del Llibre és un cicle de trobades que apropa els escriptors al públic en general ofert per la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona. Aquesta és la novena trobada del Club del Llibre que es realitza al Maresme on participen els membres dels clubs de lectura de les biblioteques de la comarca.

Enguany el Club del Llibre commemora el centenari del naixement de l’escriptor Manuel de Pedrolo amb una activitat doble. Primer, el recital Si el llibre crema, no l’apaguis a càrrec d’Àngels Bassas, veu i Ana Comellas, violoncel. Una lectura dramatitzada que permetrà descobrir el dramaturg, el narrador i el poeta i, alhora, la persona compromesa, creativa i intensa. En acabar, hi haurà una xerrada al voltant de la vida i obra de Manuel de Pedrolo amb Adelais de Pedrolo (filla de Manuel de Pedrolo), Antoni Munné-Jordà (escriptor, corrector lingüístic i redactor de la revista Serra d’Or) i Anna Maria Villalonga (escriptora, professora de filologia de la Universitat de Barcelona i comissària de l’Any Pedrolo).

L’acte és gratuït amb invitació. Les entrades es poden recollir des del 12 fins al 23 de novembre a la Biblioteca Pompeu Fabra (plaça d’Occitània, s/n), a la Biblioteca Antoni Comas (carrer d’Enric Prat de la Riba, 110) i a les oficines de la Direcció de Cultura (carrer de Sant Josep, 9).

Altres activitats

La Biblioteca Pompeu Fabra també oferirà d'altres activitats com ara: l’hora del conte especial Mestre Fabra, caçador de paraules amb Clara Soler; la Mostra de punts de llibre i l’12è Mercat d’intercanvi de punts de llibre; l’exposició Pompeu Fabra. Una llengua completa; la projecció de la pel·lícula Tadeo Jones 2. El secret del rei Mides i la fira de revistes.  

Com cada any des de la seva inauguració, per celebrar el seu aniversari la biblioteca mataronina edita uns punts de llibre especials. Els d’enguany, realitzats pel Taller de Gravat de Mataró, es començaran a repartir el 21 de novembre. Els punts de llibre dels darrers aniversaris es podran veure recollits en una mostra a la Biblioteca Pompeu Fabra del 24 al 30 de novembre.

 
La Biblioteca Pompeu Fabra celebra els seu 21è aniversari amb una programació especial
Data publicació: 12.11.2018