• Portada >
  • Agenda >
  • Els teatres de la Xarxa Transversal s’alien per mostrar les creacions més trencadores de l’escena catalana més enllà de Barcelona

Notícia

Els teatres de la Xarxa Transversal s’alien per mostrar les creacions més trencadores de l’escena catalana més enllà de Barcelona

rapahelle

La Xarxa Transversal inicia el projecte Noves Escenes per apropar al públic d’arreu de Catalunya els espectacles teatrals més experimentals que s’estan realitzant dins del territori català.

Tots els teatres que formen part de la Xarxa programaran obres de noves escenes que trenquen amb les regles del teatre més convencional com són les creacions de La Conquesta del Pol Sud, de l’Agrupación Señor Serrano, d’Iván Morales o de Xavier Bobés.

A més, a tots els municipis es representarà Conferència Espectacular, un espectacle divulgatiu de David Espinosa on s’explica què són les noves escenes i què ha impulsat el sorgiment dels formats teatrals més innovadors tant a Catalunya com a la resta d’Europa.

La programació es mostrarà a Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i la Geltrú.

La iniciativa Noves Escenes, nom amb el qual es coneix també el teatre innovador i més experimental, és un dels projectes del Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals. L’objectiu del projecte és crear una oferta cultural innovadora i convidar al públic a descobrir els formats més experimentals de l’escena catalana. D’aquesta manera, es busca normalitzar la presència del teatre contemporani arreu del país i no només a Barcelona, on fins ara es concentra la major part de l’oferta d’aquest tipus d’espectacles.

El primer espectacle de Noves Escenes que aterrarà a Mataró serà Raphaëlle que es representarà el 9 de febrer a les 20.30 h al Teatre Monumental, dins la temporada estable de teatre. La Conquesta del Pol Sud es basa en l’experiència real de canvi de gènere de Raphaëlle Pérez. L’obra, protagonitzada per aquesta dona trans, ens parla del seu recorregut vital marcat per la lluita per la identitat, el trencament dels motlles i l’autoafirmació. La seva lluita individual obliga a l’espectador a replantejar-se convencions, referents i models de la societat en la qual vivim. El muntatge de teatre documental de La Conquesta del Pol Sud combina testimonis reals amb investigació periodística per projectar una mirada, a cavall entre racionalitat i emoció, sobre un món en plena transformació

 

A més, entre el 30 de gener i el 13 d’abril, a totes les ciutats de la Xarxa es representarà el nou espectacle de l’artista escènic David Espinosa titulat Conferència Espectacular. Es tracta d’una creació produïda íntegrament per la Xarxa Transversal que serveix d’introducció divulgativa al teatre més contemporani així com als altres espectacles programats i que a Mataró es podrà veure el 6 de febrer a les 19.30 h a Can Gassol.

El Consorci Transversal Xarxa d’Activitats Culturals, format per 10 ciutats mitjanes de Catalunya, treballa en favor de la promoció i la defensa de la cultura amb l’objectiu de fer que tot el territori sigui generador i receptor de propostes en el terreny de la creació.

 

 
Els teatres de la Xarxa Transversal s’alien per mostrar les creacions més trencadores de l’escena catalana més enllà de Barcelona
Data publicació: 24.01.2019