Exposició

Riu ǀ Res. Nefer

Cremat Jordi Puig. Museu de Mataró ©

En el món de la pintora Nefer (Mataró, 1960), hi conviuen esquelets amb cocodrils del Nil, el sol i la lluna somriuen i les pedres estan tan vives com els personatges, els vegetals i els animals. L’exposició Riu ǀ Res explora el cosmos particular d’aquesta artista, que durant tota la seva vida s’ha expressat a través del dibuix i la pintura, amb un llenguatge únic que no ha deixat mai d’evolucionar i que constitueix una mena d’autobiografia emocional.

A través d’una vuitantena d’obres, de tècniques molt diverses (de la tinta xinesa a l’acrílic, passant per l’oli i el grafit), Nefer ha creat una cosmogonia pròpia que va néixer de manera intuïtiva quan es dedicava a dibuixar obsessivament durant els llargs estius de la seva infantesa.

El recorregut de l’exposició permet comprovar, també, com el llenguatge de Nefer s’ha anat depurant progressivament al llarg dels anys, amb unes pintures recents molt més sintètiques i minimalistes i la creació dels vídeos, Camí de no retorn i La masovera del firmament, aquest darrer és un homenatge a les dones anònimes silenciades.

La mostra forma part del projecte Singulars, un cicle que des de l’any 2015 promou la difusió d’un artista local de reconeguda trajectòria, mitjançant una exposició, un programa educatiu i una publicació.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Exposició
Riu ǀ Res. Nefer
Ca l’Arenas Centre d’Art. Museu de Mataró
Del 15 de novembre al 19 d’abril de 2020
Dj i dv de 17 a 20 h, ds d'11 a 14 h i de 17 a 20 h i dg d'1