Sortida històrica

La Maternitat d'Elna

edifici de la maternitat d'elna

L’edifici de la Maternitat d’Elna, ara convertit en un museu, és d’una bellesa austera i es troba emmarcat dins el paisatge d’Elna, amb el Canigó sempre present. Té una dimensió màgica i les seves parets encara guarden el so del riure dels infants que van ser feliços en aquell casalot, malgrat la guerra.

Ser-hi a dins, com si entréssim en el túnel del temps, és imprescindible per conèixer la figura d’Elisabeth Eidenbenz, la seva fundadora, i els valors humans de la seva trajectòria.

Després és visita obligada anar a la platja d’Argelers i recordar els milers d’exiliats tancats rere les filferrades. Una lectura de les seves cartes ens situarà dins el cru hivern de l’any 1939. Fred, vent, sorra... i aquell crit d’allez, allez dels senegalesos... Tot gravat a la memòria dels vençuts. Trepitjar la platja d’Argelers es converteix en un homenatge a la seva memòria.

Finalment arribarem fins a Cotlliure per conèixer la tomba del poeta Antonio Machado i explicarem l’exili dels defensors de la cultura.

El preu inclou el desplaçament, el dinar i les visites guiades a càrrec de la historiadora Assumpta Montellà.

Confirmeu assistència al tel. 615852545 (Toni Roca).

Organitza: Centre d’Estudis d’Arqueologia i Història de Mataró (CEAHM)
Sortida històrica
La Maternitat d'Elna
Dissabte 1 de febrer de 2020
7.30 h
Can Boet. Centre de patrimoni arqueològic i natural (CPAN)
50 euros, cal confirmar assistència