El documental del mes

Els tomàquets escolten Wagner

Fotograma del documental

Els tomàquets tenen més bon gust si creixen amb la música de Richard Wagner?

Elias és un petit poble agrícola, aïllat del centre de Grècia, que està morint. Però dos cosins enginyosos, en Christos i l’Aleco, s’uneixen a les àvies d’aquest llogarret per conrear tomàquets. Amb els seus coneixements i una mica d’ajuda de la música de Wagner, volen fer realitat el seu somni: exportar pots de tomàquet orgànic arreu del món.

Desafiant l’agricultura industrial i cultivant tomàquets orgànics amb llavors centenàries, venen pots de tomàquet i altres conserves fets amb un mètode poc ortodox. L’exportació de productes orgànics és un mercat molt competitiu, però l’èxit inesperat ha agafat per sorpresa tot el poble, que ha recuperat la il·lusió i ha pogut aixecar els ànims i l’economia de l’indret.

Gràcies als tomàquets wagnerians, la gent d’Elias pot entreveure un futur on s’esvaeix la crisi que fa uns anys va colpejar Grècia, encara que mai és fàcil tirar endavant i la vida pot ser tan agredolça com un pot de tomàquet en conserva. Una història entranyable sobre el poder de les relacions humanes i la importància de reinventar-se en temps de crisi.

Organitzen: Clack i DocsBarcelona del Mes. Col·laboren: Ajuntament de Mataró, Fundació Unió de Cooperadors de Mataró i TecnoCampus
El documental del mes
Els tomàquets escolten Wagner
Dimecres 11 de desembre de 2019
19 h
Cafè de Mar
3 euros / 1 euro estudiant de TecnoCampus