• Portada >
  • Agenda >
  • Donacions d’art al Museu de Mataró (2010 – 2019)

Exposició

Donacions d’art al Museu de Mataró (2010 – 2019)

Manuel Carnicer Museu de Mataró ©

Les donacions són una de les formes d’ingrés més habituals per fer créixer les col·leccions dels museus i es troben subjectes a la política d’adquisicions de cada institució, que en regula els criteris d’acceptació segons els objectius marcats. Al fons d’art del Museu de Mataró algunes obres ens arriben per deixes testamentàries, donacions de familiars o a través dels propis autors. Totes comparteixen un denominador comú: ampliar la col·lecció d’art i conèixer millor la nostra història.

Aquesta sala reuneix una petita selecció de les gairebé dues-centes donacions rebudes els darrers deu anys. Formen part del nostre fons perquè nodreixen la representació dels artistes locals i perquè són testimonis de fets, personatges, formes de vida, idearis estètics i culturals.

Alhora, actuen com a document visual que aporta context a diferents moments de la nostra història i estableixen vincles amb altres objectes de la col·lecció del museu que ens permeten abordar i transferir relats més rics i plurals.

Agraïments:

Família Sans / Família de Torres / Família Vilaseca / Antoni Cabot Cucurell / Pere Cabot Roig / Joan Francesc Clariana / Joan Codina Filbà / Gertrudis Escolà / Raimon Giralt Sans / Antonio Gómez Cabot / Eduard Huertos Barot / Ricard Jordà / Conxita Linares Penyaranda / Núria Lleonart Roca / Antoni Luis Planas / Josep Niebla / Teresa Peláez San Francisco / Jaume Xarrié Rovira

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Exposició
Donacions d’art al Museu de Mataró (2010 – 2019)
Can Serra Història de la Ciutat. Museu de Mataró
De dt a ds de 17 a 20 h, ds, dg i festius d'11 a 14 h