• Portada >
  • Agenda >
  • Àrea de reserva visitable de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró

Obertura al públic

Àrea de reserva visitable de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró

foto

Obrim al públic la segona planta de Can Marfà Gènere de Punt, museïtzada com a nova àrea de reserva de col·leccions tèxtils del Museu de Mataró, en una primera fase.

Aquest espai s'ha concebut d'una banda com a magatzem i zona de treball tècnic i d'altra banda com un espai públic per tal d'aprofundir en aspectes concrets de les col·leccions.

Avui, és tendència en les pràctiques museogràfiques més actuals, disposar d’aquests espais multi funcionals per donar a conèixer als visitants un nombre molt més gran de les col·leccions que conservem als museus, així com bona part de les tasques que hi desenvolupem: documentar, protegir i preservar, per poder contextualitzar i difondre.

La zona de l'àrea de reserva visitable ens mostra una selecció de peces d'indumentària dels anys 1960 al 1980, un període de canvis socials, econòmics i tecnològics que van influir decisivament en la consolidació d'algunes empreses capdavanteres del sector del punt a Catalunya, gràcies a l'aposta per la renovació tecnològica i l'adaptació de la producció en sèrie a les noves formes de consum marcades per la moda.

Organitza: Museu de Mataró – Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró
Obertura al públic
Àrea de reserva visitable de les col·leccions tèxtils del Museu de Mataró
Diumenge 24 de març de 2019
12 h
Can Marfà Gènere de Punt. Museu de Mataró
Entrada lliure